Close

2019 m. PAFF „8×8“ čempionatas baigėsi: pagaliau medaliai surado savo šeimininkus

2019 m. PAFF „8×8“ čempionatas baigėsi: pagaliau medaliai surado savo šeimininkus
Kiekviena pradžia turi savo pabaigą, tad ir šių metų 2019 m. PAFF „8×8“ lauko futbolo čempionatas – ne išimtis. Čempionate dalyvavo 10 komandų: PSSK „Atomas“, SC „Baltic–Flora Express“, FK „2000“, FK „Fokusas“, FK „Rokiškis“, FK „Širvėna“, FK „Ekrano senjorai“, SK „Stop“, FK „Uliūnai“, „Autosmilga“. Jos rungėsi viena prieš kitą ir kiekvienose rungtynėse bandė įrodyti, kurie yra stipresni, greitesni, labiau pasirengę techniškai ir psichologiškai. Viso čempionato metu tikrai netruko emocijų pliūpsnio, įtampos iki paskutinės minutės, skausmingų žaidėjų susidūrimų, gražių įvarčių bei dar „gražesnių“ žodelių apsikeitimų tarp žaidėjų rungtynių metu. Tačiau svarbiausia, jog teisėjui sušvilpus pabaigą komandų žaidėjai vieni kitiems paspausdavo rankas ir padėkodavo už kovą, o kai kurie aptardavo ir visas varžybas.

O dabar galima pareiti prie trumpo esminių viso sezono akcentų aptarimo.
Naujas čempionato formatas
Prieš sezoną buvo pristatytas kiek kitoks nei įprasta čempionato formatas. Varžybos vyko tokia tvarka: komandos sužaidė vieną ratą, tada penkios pirmos komandos surinkusios daugiausia taškų, sudarė atskirą grupę ir varžėsi dėl A pogrupio 1–5 vietų, kitos penkios komandos varžėsi dėl B pogrupio 1–5 vietų.
Komandos iškovojusios teisę žaisti A pogrupyje atsinešė auksinius taškus pagal užimtą vietą: 1 vieta – 5 taškus, 2 – 4, 3 – 3, 4 – 2, 5 – 1. Analogiškai auksinius taškus atsineša ir B pogrupio komandos: 6 vieta – 5 taškus, 7 – 4, 8 – 3, 9 – 2, 10 – 1. Varžybos A ir B pogrupiuose vyko vieno rato sistema. Visos varžybos buvo rengiamos pagal organizatorių sudarytą tvarkaraštį. Taigi sistema motyvavo komandas užimti kuo aukštesnę vietą ir nebarstyti taškų ten, kur nereikia.
Komandų pasirodymai, rezultatai, statistika
Čempionatas buvo tikrai įdomus ir iki pat paskutinio turo nebuvo aišku, kas kels nugalėtojų taurę. Viso buvo sužaista 77 varžybų ir pelnytas gana nemažas skaičius įvarčių. Spėkite, koks? O gi 420! Neblogai, ar ne? 🙂 Vidutiniškai po 5,4 įvarčio per rungtynes.
Rezultatyviausios varžybos įvyko tarp PSSK „Atomo“ ir „Autosmilgos“ komandų – ši dvikova baigėsi rezultatu 14:0. Atsižvelgiant į tai, kokią sudėtį šiais metais turėjo PSSK „Atomas“, galėjo baigtis ir liūdniau.
Kukliausias rezultatas buvo užfiksuotas tarp svečių iš Rokiškio ir FK „Ekrano senjorų“ – po 60 minučių protokole buvo įrašyta 0:1 FK „Ekrano senjorų“ naudai.
Per čempionatą buvo parodytos viso labo tik dvi raudonos kortelės ir 33 geltonos.
Taigi turime šiek tiek skaičių, o dabar galime pakalbėti apie komandų pasirodymus.

B pogrupis
„Autosmilga“ – 5 vieta
Viso įmušta: 21
Prasileista: 87
Šiai komandai sezonas buvo išties labai ilgas ir varginantis. „Autosmilgos“ žaidėjai tikrai verti pagarbos iš kitų komandų, nes jie rinkosi į kiekvienas varžybas, nesvarbu, koks varžovas, kokie žaidėjai kitoje komandoje, ir neatsižvelgdami į tai, kas laukia jų aikštelėje. Dėkojame komandai už visas sužaistas rungtynes bei atiduotas jėgas aikštelėje, bei tikimės, jog kituose čempionatuose seksis vis geriau ir geriau.

FK „Uliūnai“ – 4 vieta
Viso įmušta: 30
Prasileista: 58

FK „Uliūnų“ komanda turi jaunų ir gabių žaidėjų, kurie paliko tikrai neblogą įspūdį. Vaikinai drąsiai grūmėsi prieš žymiai vyresnius ir didesnius varžovus, ir jiems tikrai gerai sekėsi. Matant komandos potencialą ateityje gali būti, jog jie kažkada taps vis sunkiau ir sunkiau įveikiamu varžovu. Taigi lauksime šių vaikinų ir salės čempionate su dar didesne jėga ir energija.

SK „Stop“ – 3 vieta
Įmušta: 30
Prasileista: 32

Ši komanda turbūt galėtų gauti nominaciją už ilgiausią suoliuką rungtynių metu, bet šį kartą jiems atiteko tik 3 vietos taurė ir medaliai. Nors SK „Stop“ turi ilgą žaidėjų sąrašą, gaila, jog niekas taip ir neatvyko atsiimti jiems skirtų prizų. Komanda tikrai moka žaisti, tik kartais tiesiog pritrūksta šiek tiek sėkmės. Belieka laukti jų salės čempionate, kur galės parodyti, ką jie sugeba iš tikrųjų.

FK „Ekrano senjorai“ – 2 vieta
Įmušta: 41
Prasileista: 32
Šiais metais gana stiprius „senjorus“ surinkusi komanda bandė priešintis bei nors truputį įkąsti kiekvienam varžovui. Deja, bet paskutiniame ture pritrūko jėgų ir nepavyko pasipriešinti Biržų komandai. Po šių rungtynių FK „Ekrano senjorai“ galėjo kaltinti tik patys save, nes pritrūko tik keleto taškų iki 1 vietos – jie buvo prarasti, kai nenuvykus į varžybas Rokiškyje pirmajame rate, buvo įrašytas techninis pralaimėjimas: 0–3. Ar komanda pasimokė iš savo klaidų, pamatysime tik per artimiausias varžybas (jei, žinoma, į jas atvyks…). 😉

FK „Širvena“ – 1 vieta
Įmušta: 46
Prasileista: 29
Štai ir komanda, kuri išsivežė dalį aukso iš Panevėžio. Bet tai padarė legaliai. ? Sužaidė 13 rungtynių, iš kurių šešias laimėjo. Skaičius nedidelis, bet to visiškai pakako, kad užimtų 1 vietą B pogrupyje ir iškeltų taurę virš savo galvos, bei grįžtų į Biržus su dainomis ir gera nuotaika. Komanda turi tikrai stiprių vyrukų, kurie, iš šono pagalvotum, gal ir nelabai bendrauja su futbolo kamuoliu, bet kritikus sugebėjo užtildyti savo žaidimu aikštelėje. Dar kartą sveikiname FK „Širveną“ užėmus 1 vietą ir džiaugiamės, jog dalyvavo mūsų čempionate, bei tikimės jų dalyvavimo ir kituose rengiamuose turnyruose ateityje.

Geriausi B pogrupio žaidėjai buvo apdovanoti PAFF įsiteigtais prizais:

Geriausias vartininkas: Darius Jakubaitis, FK „Ekrano senjorai“
Geriausias gynėjas: Ramūnas Balys, SK „Stop“
Geriausias puolėjas: Lukas Šimėnas, FK „Širvena“
Naudingiausias žaidėjas: Gailius Lansbergas, FK „Širvena“

A Pogrupis

FK „Rokiškis“ – 5 vieta
Įmušta: 27
Prasileista: 38

FK „Rokiškis“ paskutinę akimirką įšokęs į A pogrupio traukinį, turbūt ilgai svarstė, ar tai buvo geras sprendimas. Nes žaidimas su lyderiais tikrai neteikė tiek džiaugsmo, kiek su žemiau esančiomis komandomis. Antras ratas susiklostė gana prastai, visos rungtynės buvo pralaimėtos ir komandai neteko pajausti pergalės skonio. Tikimės, jog šios nesėkmės privers padaryti išvadas ir po jų komanda grįš į savo pergalių kelią.

FK „Fokusas“ – 4 vieta
Įmušta: 37
Prasileista: 32

Pavadinimas puikiai atitinka pačią komandą. Šios komandos „skautingas“ šiais metais gerai padirbėjo ir surinko gana neblogą sudėtį, kuri kiek tik įmanydama kovėsi per kiekvienas rungtynes. Kiek teko girdėti, komandos vadovas D. Petrulis tikrai yra patenkintas savo žaidėjų atsidavimu tiek aikštelėje, tiek už jos ribų… 🙂 Kur geras kolektyvas, ten gera atmosfera, o su ja ateina ir rezultatai. Taip pat FK „Fokusą“ sveikinime su gražiu 10 metų jubiliejumi! Linkime išlikti ir toliau tokia darnia ir pavyzdinga komanda!

FK „2000“ – 3 vieta
Įmušta: 47
Prasileista: 25

Bronzos medalininkai, kurie per plauką netapo čempionais. Ž. Valikonio vadovaujamos komandos žaidėjai turbūt dar ilgai sapnuos šio sezono pabaigą. Ypač paskutines varžybos prieš SC „Baltic–Flora Express“, kuriose buvo galimi trys scenarijai. Pergalės atveju, FK „2000“ tampa čempionais, lygiosios garantuoja 2 vietą, pralaimėjimas – 3. Taigi situacija tikrai buvo nepavydėtina – viskas arba nieko. Tačiau net ir surinkęs stiprią sudėtį FK „2000“ nesugebėjo įveikti savo pagrindinių varžovų. Teisėjui sušvilpus rungtynių pabaigą, rezultatas netenkino nei vieno FK „2000“ žaidėjo.
Futbole būna visko ir kartais būna tikrai skaudžių pralaimėjimų, bet reikia mokėti ir su jais susitaikyti. Tikimės, jog FK „2000“ vyrukams tai bus motyvacija prieš ateinantį salės futbolo sezoną ir jie grįš ramesni bei labiau susikoncentravę į žaidimą aikštelėje. ?

SC „Baltic–Flora Express“ – 2 vieta
Įmušta: 63
Prasileista: 35

Kaip vienas iš šios komandos žaidėjų sakė prieš čempionatą: „duokdie, bent jau į penketuką papulti šiais metais.“ Taigi normatyvas įvykdytas. Pagal tai, kaip vyko čempionatas, jie turėjo galimybę ir tapti nugalėtojais, ir paskutinėse rungtynėse užimti 3 vietą. Tačiau viskas baigėsi ganėtinai laimingai. 2 vieta čempionate. Komandos vadovas su skaudančiais achilais visgi sugebėjo išspausti šypsena ir padėkoti žaidėjams už atiduotas jėgas čempionato metu. Beje, D. Domaševičius nieko nelaukdamas įspėjo savo žaidėjus, jog komanda bus atnaujinama prieš salės čempionatą, kur reikės įrodyti savo vertę tiek aikštelėje, tiek už jos ribų, norint gauti vietą komandoje. Taigi teks visiems pradėti ruoštis artėjančiam sezonui tiek fiziškai, tiek psichologiškai. ?

PSSK „Atomas“ – 1 vieta
Įmušta: 78
Prasileista: 27

„Čempioooni Čempioooni ole ole ole!“ – štai šie žodžiai skambėjo iš PSSK „Atomo“ žaidėjų lūpų po rungtynių, kuriose susitiko SC „Baltic–Flora Express“ – FK „2000“ . Būtent šios rungtynės lėmė, kurią vietą užims šios komandos. PSSK „Atomas“ tą vakarą laikė špygas, ėjo pas kunigą prieš varžybas ir meldėsi futbolo dievams, kalbėjo poterius, kad tik SC „Baltic–Flora Express“ iškovotų pergalę. Norite tikėkite, norite – ne, bet jų maldos buvo išgirstos ir rezultatu 2:1 pergalę šventė jų palaikoma ir pati mėgstamiausia komanda pasaulyje. Po šios dvikovos visi gerbėjai turėjo subėgti į aikštelę ir dėkoti komandai, pilstyti ją šampanu (nealkoholiniu, žinoma), pagirti, jog puikiai atsilaikė ir padarė labai daug žmonių laimingais, bet… Tokie dalykai vyksta tik filmuose arba sapnuose. ? PSSK „Atomas“ surinkę galingą sudėtį demonstravo gražų futbolo, todėl pelnė daug įvarčių ir tikrai pelnytai tapo čempionais bei kėlė į viršų čempionų taurę.

Geriausi A pogrupio žaidėjai buvo apdovanoti PAFF įsiteigtais prizais:

Geriausias vartininkas: Lukas Drasutis „FK 2000“
Geriausias gynėjas: Darius Puljanskas SC „Baltic–Flora Express“
Geriausias puolėjas: Mindaugas Gardzijauskas SC „Baltic–Flora Express“
Naudingiausias žaidėjas: Edagaras Baranauskas „FK 2000“
Rezultatyviausias čempionato žaidėjas su 17 įvarčių  : Žilvinas Banys PSSK „Atomas“

Po čempionato komandos buvo pakviestos į apdovanojimus, kur joms buvo įteikti įvairūs prizai. Šventė vyko „Arena LAFA“ patalpose, kur komandos galėjo pasivaišinti gaivaisiais gėrimais ir užkandžiais. Čia, jau atslūgus emocijoms po čempionato, komandos turėjo progą aptarti praėjusį sezoną bei galėjo sudalyvauti PAFF parengtame futbolo protmušyje.

Tad dabar belieka komandas dar kartą pasveikinti su pasibaigusiu sezonu, pasidžiaugti ilgokai laikyta intriga, palinkėti komandoms smagiai uždaryti sezonus (toms, kas to dar nepadarė) bei sėkmingai ruoštis ateities iššūkiams – ar žiemos turnyrui, ar ateinančiam lauko čempionatui.