Close

2020 m. PAFF „8×8“: formalumus sutvarkę čempionai ir bronza vainikuotas FK „Flora Express“ finišas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]2020 m. PAFF „8×8“: formalumus sutvarkę čempionai ir bronza vainikuotas FK „Flora Express“ finišas

 

Kiekviena pradžia turi savo pabaigą, tad ir šių metų 2020 m. PAFF „8×8“ lauko futbolo čempionatas – ne išimtis. Jame dalyvavo daugiau komandų nei pernai – 12:  PSSK „Atomas“, FK „Širvena“, FK „Flora Express“, FK „Ekrano senjorai“, FK „2000“, Pasvalio fc-sm, FK „Rokiškis“, FK „Fokusas“, FA-PRSSG u-19, FK „Uliūnai“, SK „Stop“, FA-PRSSG u-16. Jos rungėsi viena prieš kitą ir kiekvienose rungtynėse bandė įrodyti, kas yra stipresni, greitesni, labiau pasirengę techniškai ir psichologiškai.

Viso čempionato metu tikrai netrūko emocijų pliūpsnio, įtampos iki paskutinės minutės, skausmingų žaidėjų susidūrimų, gražių įvarčių bei dar „gražesnių“ žodelių apsikeitimų tarp žaidėjų rungtynių metu. Tačiau svarbiausia, jog teisėjui sušvilpus pabaigą komandų žaidėjai vieni kitiems paspausdavo rankas ir padėkodavo už kovą, o kai kurie aptardavo ir praėjusias varžybas.

O dabar galima pareiti prie trumpo esminių viso sezono akcentų aptarimo.


Formatas išliko toks pat

Prieš sezoną komandoms buvo priminta, jog formatas išliks toks pat, kaip ir praėjusiame čempionate. Kiek teko girdėti, kai kurioms komandoms tai nelabai patiko. Taigi galbūt laikas permainoms?

Varžybos vyko tokia tvarka: komandos sužaidė vieną ratą, tada šešios pirmos komandos surinkusios daugiausia taškų, sudarė atskirą grupę ir varžėsi dėl A pogrupio 1–6 vietų, kitos šešios komandos varžėsi dėl B pogrupio 1–6 vietų.

Komandos iškovojusios teisę žaisti A pogrupyje atsinešė auksinius taškus pagal užimtą vietą: 1 vieta – 6 taškus, 2 – 5, 3 – 4, 4 – 3, 5 – 2, 6 1. Analogiškai auksinius taškus atsineša ir B pogrupio komandos: 7 vieta – 6 taškus, 8 – 5, 9 – 4, 10 – 3,  11 – 2, 12 1. Varžybos A ir B pogrupiuose vyko vieno rato sistema. Visos varžybos buvo rengiamos pagal organizatorių sudarytą tvarkaraštį. Taigi sistema motyvavo komandas užimti kuo aukštesnę vietą ir nebarstyti taškų ten, kur nereikia.

Komandų pasirodymai, rezultatai, statistika

Čempionatas buvo tikrai įdomus ir praktiškai iki paskutinio turo nebuvo aišku, kas kels nugalėtojų taurę. O likusius prizininkus buvo sunku nuspėti.

 

  • Rungtynės. Čempionate per 5,5 mėn. buvo sužaista 96 rungtynės (buvo ir nesužaistų).
  • Žaidėjai. Iš viso čempionate užregistruoti 282 žaidėjai.
  • Įvarčiai. Čempionate iš viso įmušti 518 įvarčių. Vidutiniškai – po 5,39 įvarčio per rungtynes. Iš viso pasižymėjo 126 skirtingi žaidėjai.
  • Sutriuškinimas. Įspūdingiausias rezultatas užfiksuotas pirmo rato paskutiniame susitikime: FK „Flora Express“ 11–0 nugalėjo FA-PRSSG u-16.
  • Stadionai. PAFF pirmenybių rungtynės vyko 4 stadionuose.
  • Teisėjai. 96 rungtynėse teisėjavo 9 aikštės arbitrai, kurių amžius svyruoja nuo 20 iki 67 metų.

 

B pogrupis

FA-PRSSG u-16 – 6 vieta

Viso įmušta: 34
Prasileista: 85

Šiai komandai sezonas buvo išties labai ilgas ir varginantis. Jauniausia čempionato komanda su FA „Panevėžys“ akademijos auklėtiniais tikrai verti pagarbos, nes tuo pačiu metu jie daug treniravosi ir dalyvavo Lietuvos jaunių čempionate, taigi futbolo buvo labai daug. Vaikinai  stengdavosi atvykti į varžybas, nesvarbu, koks varžovas, kokie žaidėjai kitoje komandoje, ir neatsižvelgdami į tai, kas laukia jų aikštelėje. Dėkojame jiems ir treneriui  už sužaistas rungtynes bei atiduotas jėgas aikštelėje, bei tikimės, jog kituose čempionatuose seksis vis geriau ir geriau. O asmeniškai komandai norime palinkėti kuo aukštesnių ir geresnių pasiekimų atstovaujant Panevėžiui.

SK „Stop“ – 5 vieta

Viso įmušta: 29
Prasileista: 47

Praėjusiais metais ši komanda galėjo gauti nominaciją už ilgiausią suoliuką rungtynių metu, bet šiais metais apie tai buvo galima pamiršti. Komanda tikrai geba nustebinti savo žaidėjais bei žaidimu. Tačiau šiais metais visgi nepavykdavo susirinkti į keletą varžybas, o tai tikrai liūdina. Tikėkimės, jog ši problema buvo trumpalaikė ir komandos „skautai“ susiims bei pasistengs, jog artimiausiuose susitikimuose žaidėjų būtų tiek, kiek reikia. Visgi nesinorėtų, jog tokia komanda dingtų iš Panevėžio futbolo žemėlapio.

FK „Uliūnai“ – 4 vieta

Įmušta: 26
Prasileista: 85

FK „Uliūnų“ komandai šis sezonai tikrai ne toks, kokio jie tikėjosi. Kiek žinoma iš šalies, komanda net neplanavo dalyvauti čempionate. Priežastis – žaidėjų  trūkumas. Taigi po ilgų svarstymų ir ieškojimų, kas galėtų papildyti komandą, savo pagalbą pasiūlė „Husarų“ vartų sargas L. Drąsutis. Žinodamas, jog „Husarai“ atsisakė dalyvavimo teisių, jis pasiūlė savo žaidėjus, kurie galbūt galėtų pagelbėti šiame čempionate. Komandos vadovas D. Tarulis sutiko, o ar rezultatai atitiko lūkesčius, nėra žinoma. Užimta 4 vieta, kaip ir pernai, tačiau ši komanda nelinkusi pasiduoti ir tikimės galingesnio sugrįžimo ateinančiuose turnyruose.

FA-PRSSG u-19 – 3 vieta

Įmušta: 47
Prasileista: 34

Dar viena FA „Panevėžys “ auklėtinių komanda kuri šiais metais pasipuošė bronzos medaliais. Prizinė vieta yra gerai, bet vaikinai, kurie treniruojasi kiekvieną dieną  ir su kamuoliu praleidžia tikrai daugiau laiko, negu visos komandos kartu sudėjus, turėtų tikrai parodyti geresnį rezulatatą. Po pirmo rato bendroje įskaitoje užėmę 9 vietą pateko į „B divizioną“, tęsdami kovą iš trečiosios pozicijos ir turėdami tik dviejų taškų atsilikimą nuo pirmosios vietos. Puiki pozicija galėjo leisti pakilti ant aukščiausios pakylos šiame divizione, tačiau šia proga taip ir nepasinaudota. Taigi norėtųsi vaikinams palinkėti, jog į kiekvienas varžybas eitų su didesniu noru bei energija nei jų varžovai, tuomet ir rezultatas bus geresnis, ir žaidimas malonesnis. Nes kartais atrodydavo, jog į aikštelę eina lyg per prievartą..:))

FK „Fokusas“– 2 vieta

Įmušta: 48
Praleista: 41

Jei ne pirmojo rato paskutinių turų rezultatai – keturios nelaimėtos rungtynės paeiliui – buvo galima tikėtis ir dar geresnio rezultato.

Komanda sezono pradžioje rodė tikrai gerus rezultatus ir bandė įkasti kiekvienai komandai, bet kas nutiko antroje čempionato pusėje, žino tik patys žaidėjai… Negano to, antrojo rato pradžioje rungtynėse prieš FK „Uliūnus“ stadione įvyko visiškas „fokusas“. Stadione dingo šviesa, bet nepagalvokite, jog čia nauja komandos taktika… Tiesiog įvyko techniniai nesklandumai, dėl kurių buvo sustabdytos varžybos. Po viso šio fiasko laukė rungtynės su SK „Stop“, tačiau savo varžovų taip ir nesulaukė, ir įsirašė techninę pergalę 3–0. Bet kaip ten bebūtų, fokusininkai išsikovojo tikrai pelnytus sidabro medalius ir čempionatą užbaigė pakyliomis nuotaikomis.

FK „Rokiškis“ – 1 vieta

Įmušta: 33
Prasileista: 28

Štai ir komanda, kuri išsivežė aukso komplektą toliau nuo Panevėžio. Rokiškio komandos vadovas po pirmojo rato minėjo, jog lūkesčiai buvo didesni ir tikslas buvo papulti į stipresnio diviziono „top 6“.  Bet ir šiuo atveju galutinis rezultatas pakankamai geras. Kaip ten sakoma: „Geriau žvirblis rankoje, negu briedis girioje…“. FK „Rokiškis“ šiame sezone sunkiai sekėsi mušti įvarčius, bet tam yra paprastas paaiškinimas. Rokiškėnams nepavykdavo sulaukti varžovų, kuriems pasirodydavo, jog pas juos atvykti – per tolima kelionė, taigi tekdavo įsirašyti tiesiog pergalę 3–0, o tai tikrai nenuteikdavo pozityviai šeimininkų, o tuo labiau fanų, kurie laukdavo to vakaro rungtynių. Na, bet, kaip sakoma, „nugalėtojų jau niekas neteis, į juos akmens nepaleis…“. FK „Rokiškis“ užima pirmąją vietą „B divizione“ ir pasidabina aukso medaliais. Tikėkimės, su dar didesne motyvacija laukia artėjančio čempionato. Sveikinimai Rokiškiui!

 

Geriausi B diviziono žaidėjai buvo apdovanoti PAFF įsiteigtais prizais:

Geriausias vartininkas: Raimondas Smalstys, FK „Rokiškis“.
Geriausias gynėjas: Rokas Giedraitis, FA-PRSSG u-19.
Geriausias puolėjas: Alikas Samoilovas, FK „Rokiškis“.
Rezultatyviausias žaidėjas su 10 įvarčių: Lukas Bogdanskis, FK „Fokusas “.

A pogrupis

Pasvalio fc-sm – 6 vieta

Įmušta: 30
Prasileista: 43

Pasvalio fc-sm komanda šį sezoną tikrai stebino, bet gaila, jog tik pirmajme rate. Turėdami vieną geresnių stadionų Panevėžio apskrityje, jie vis siūlydavosi sužaisti rungtynes pas juos. Tai pagirtina iniciatyva iš V. Kazlausko pusės, o ir daugelis komandų sutikdavo su šia mintimi. Manau, komandos, kurios žaidė Pasvalyje, tikrai pripažins, jog ten rungtynės buvo tikrai kitokios, nei tos, kurios žaidžiamos Panevėžyje. Vienas iš pagrindinių aspektų – palaikymas. Komandos vadovas labai nusivildavo, jeigu gaudavo informaciją, jog jų varžovai nebegali atvykti, nes apie varžybas buvo pranešama vietiniame dienraštyje ir soc. medijoje, taigi fanai tikrai likdavo nepatenkyti, jeigu atvykę nieko nerasdavo stadione. Todėl tekdavo suktis iš padėties. Žinoma, esant geram vietiniam palaikymui ir komanda žaidžia visai kitaip – juk nesinori nuvilti gerbėjų, kurie sugebėdavo „užvesti“ komandą ir tuo pačiu kelti psichologinį spaudimą tiek teisėjui, tiek priešininkams. Taigi jeigu komandos nebuvo pasiruošusios visam tam, joms ten tikrai nebuvo reikalo važiuoti. Gaila, jog visa energija ir ryžtas Pasvalio komandai baigėsi pirmajame rate – finaliniame etape penkiose žaistose rungtynėse nebuvo pelnyta nei viena pergalė. Bet kuriuo atveju, malonu, jog prie čempionato prisijungė Pasvalys ir viliamės, jog ateinančiose kovose parodys charakterį iki pat pabaigos ir bus kietas riešutėlis visoms komandoms.

FK „2000“ – 5 vieta

Įmušta: 66
Prasileista: 36

Taip jūs teisingai perskaitėte: FK „2000“ – 5 vieta. Sunku turbūt tuo patikėti, ar ne? Manau, taip jaučiasi ir pati komanda bei jos vadovas Ž. Valikonis. Prieš čempionatą buvo iškelti tikrai aukštesni tikslai, o gal net patys aukščiausi, juolab, kad po pirmojo rato buvo užimta antroji vieta. Ir tai reiškė, jog nuo pirmos vietos atsiliekama tik vienu tašku. Taigi kas įvyko?

Antrojo rato pirmosios rungtynės – susitikimas su FK „Flora Express“. Varžovas pažįstamas kaip „2×2“ , bet tuo pačiu ir nuvertintas, tad likus žaisti 1 minutą buvo išlygintas rezultatas, nors patys FK „2000“ kontroliavo rungtynes pirmaudami 4–2. Gaila, bet futbolas kartais būna žiaurus. Taigi buvo iš dalies pralaimėtas mūšis, bet ne karas ir dar buvo šansų kabintis į medalius.

Sekantis varžovas FK „Ekrano senjorai“.  Patys FK „2000“ buvo praktiškai stipriausios sudėties, nors megėjų futbole ją surinkti į kiekvienas rungtynes praktiškai neįmanoma. Tačiau šios rungtynės įrodė, jog ne visada laimi stipresni, svarbiau didesnis noras bei nusiteikimas, kurį parodė FK „Ekrano senjorai“. Pergalė 3–2. Po šių rungtynių buvo panašu, jog komandai atėjo sunkus etapas ir jie norėjo kuo greičiau viską baigti.

Čempionato pabaigoje FK „2000“  turėjo šansą užsikabinti bent jau bronzos medalius, bet FK „Širvena“ to neleido padaryti. Reziumė: čempionate užimta 5-toji vieta, įmušti 66 įvarčiai, o tai yra antras rezultatas pagal visas komandas. Rezultatyviausias žaidėjas: E. Baranauskas, įmušęs 18 įvarčių. Statistika skamba labai gerai, bet galutinis rezultatas, deja, ne. Manykime, jog po tokių rezultatų komanda padarys išvadas, kas buvo ne taip, ir į sekančias varžybas eis visai kitaip nusiteikę.

FK „Ekrano senjorai“ – 4 vieta

Įmušta: 36
Prasileista: 31

Gal pats metas keisti pavadinimą į FK „Ekrano dubleriai“? Visgi komandoje yra nemažai jaunesnių nei „senjorų“ amžiaus žaidėjų ir žaidžiančių FK „Ekranas“. O gal šis pavadinimas tiesiog kaip priedanga ir apgaulė nuo varžovų, kad jie galvotų, jog teks žaisti prieš vyresnius nei 40 metų ir pan.? Jeigu taip, tuomet tai – puiki mintis. Tačiau, kai į aikštelę išeina A. Krasuckis, J. Gulbinis, M. Palionis ir D. Paulauskas, darosi kur kas aiškiau kas laukia. Žinomų žaidėjų tikrai yra ir sudėtis šiais metais buvo surinkta ganėtinai stipri, tačiau šiek tiek pritrūko iki medalių. Po pirmojo rato užėmusi ketvirtąją vietą komanda taip ir liko joje. Ar vieta atitinka komandos pajėgumą, paliekame spręsti jums. Manau, jog ši komanda ateityje dar mus tikrai nustebins ir parodys, ką sugeba iš tikrųjų. Visą tai galbūt jau patysime ir artėjančiame salės sezone. 😉

FK „Flora Express“ – 3 vieta

Įmušta: 62
Prasileista: 41

Šį sezoną FK „Flora Express“ prisimins dar ilgai, bet tik iš gerosios pusės. D. Domaševičiaus vadavojauma komanda po pirmojo rato užemė tik 6 vietą, t. y. paskutinę akimirką įšoko į A diviziono traukinį. Žodis „įšoko“ čia tinka, bet dar reikia priminti, jog biletą į traukinį parūpino PSSK „Atomas“, kurie paskutiniajame pirmojo rato ture nuvažiavo į Rokiškį ir ten sudėliojo viską į vietas.

FK „Flora Express“ turėjo surinkę tikrai nebloga sudėtį, bet, kaip minėjau, mėgėjų lygoje išlaikyti stabilią sudėtį ne taip ir paprasta. Į rungtynes ateidavo vidutiniškai 9,5 žaidėjo (pusę pridėjau dėl to, jog kartais atvykdavo ir traumuotas :D). Antrasis ratas praėjo, sakykime, daugiau nei gerai: pasiektos trys pergalės, patirtas vienas pralaimėjimas ir vieną kartą sužaista lygiosiomis. Tačiau sužaidę visas rungtynes FK „Flora Express“ vėl buvo nežinioje, kurioje vietoje užbaigs šį sezoną. Ir antrą kartą čempionate viską lėmė paskutinės varžybos, po kurių viskas bus aišku.

FK „Širvena“ susitiko su FK „2000“.  Kiek žinoma biržiečiams šios rungtynės nieko nelėmė, tačiau tai nereiškė, jog ši komanda į aikštelę eis pralaimėti ir atiduoti varžovams pergalę. Taigi daug ką lemiančiose kitoms komandoms rungtynėse FK „Širvena“ sugebėjo pelnyti pergalę, po kurios su jais kartu šventė ir  FK „Flora Express“. Užimta 3 vieta.

FK „Širvena“ – 2 vieta

Įmušta: 47
Prasileista: 23

Ši komanda šiemet nustebino labiausiai – pasiektas tikrai labai geras rezultatas. Biržų komanda visada garsėjo savo kovingumu ir charakteriu, o šiemet visiems jį parodė labai aiškiai. Praėjusiais metais kovoję B divizione, šiemet nuo pat pradžių rodė savo užsidegimą bei norą varžytis dėl aukščiausių vietų. Po pirmojo rato  FK „Širvena“ laikė įsikabinusi trečiąją vietą, kuri jiems tikrai nebuvo pagrindinis tikslas. Taigi antrąjį pradėjo su papildoma motyvacija.
Pirmajame rate skaudžiai pralaimėjus FK „Flora Express“ komandai, kitas susitikimas buvo kardinaliai kitoks. Biržų vyrukai į aikštelę išėjo su vienu tikslu – kerštas. Žinoma, kai išeini su tokia energija sunku, ką ir padaryti, FK „Flora Express“ buvo praktiškai nušluoti, o toliau sekė dar dvi pergalės. Kažin kaip būtų buvę, jeigu su PSSK „Atomu“ būtų reikėję žaisti paskutiniame ture? :)) Gal kartais turetumeme kitą čempioną? 🙂

Taigi sveikiname FK „Širveną“ užėmus 2 vietą ir džiaugiamės, jog dalyvavo mūsų čempionate bei tikimės jų dalyvavimo ir kituose rengiamuose turnyruose ateityje.

 

PSSK „Atomas“ – 1 vieta

Įmušta: 60
Prasileista: 24

PSSK „Atomas“ – 2020 m. PAFF „8×8“ čempionai. Antrus metus iš eilės M. Ličkaus surinkta komanda nepalieka vilčių savo varžovams. Šiais metais panašu, jog viskas vyko kur kas lengviau nei praėjusiais. Čempionate atominiai pasiekė 14 pergalių, kartą sužaidė lygiosimis ir patyrė tik vieną pralaimėjimą.

Čempioniškas rezultatas, čempioniškas charakteris ir čempioniška sudėtis, kuri labai mažai skyrėsi nuo praėjusių metų. Visi šie sudedamieji duoda atitinkamą rezultatą. Išskirti kurį nors komandos žaidėją būtų sunku, nes komanda žaidė tvarkingai, ramiai ir diktuodama savo sąlygas. Dabar iškyla klausimas, kas sugebės nuimti PSSK „Atomui“ karūną? Kuri komanda mes iššūkį jiems ir norės išplėšti grobį iš šio žvėries gniaužtų?:))

Taigi dar kartą sveikiname PSSK „Atomą“ užėmus 1 vietą ir linkime neužmigti ant laurų bei toliau demonstruoti akiai gražų futbolą.

 

Geriausi A pogrupio žaidėjai buvo apdovanoti PAFF įsiteigtais prizais:

Geriausias vartininkas: Linas Petkevičius, FK „Flora Express“.
Geriausias gynėjas: Marius Butėnas, PSSK „Atomas“.
Geriausias puolėjas: Ignas Kurklietis, FK „Širvena“.
Rezultatyviausias čempionato žaidėjas su 18 įvarčių: Edagaras Baranauskas „FK 2000“.

Po čempionato komandos buvo pakviestos į apdovanojimus, kur joms buvo įteikti įvairūs prizai. Šventė vyko „Arena LAFA“ patalpose, kur komandos galėjo pasivaišinti gaiviaisiais gėrimais ir užkandžiais. Čia, jau atslūgus emocijoms po čempionato, komandos turėjo progą aptarti praėjusį sezoną bei sudalyvauti PAFF parengtame futbolo protmušyje

Na štai, turnyras baigėsi, buvo jame ir sunkesnių, ir geresnių momentų, tačiau taurės ir apdovanojimai išdalinti, tad komandos belieka padėkoti už gražius pasirodymus,  palinkėti, kam tai yra aktualu, sėkmingai užbaigti lauko sezonus, bei nepamiršti saugoti save, aplinkinius ir ruoštis kitiems ateinantiems turnyrams. Iki susitikimo!
Apžvalga rengė: D.Ežerskis
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]